Društvo

Izlet članova HPD “Gojzerica” na Ivačku glavu i vrh Papuka

15-11-2021 • 08:48
Rva
Izlet je započeo okupljanjem kod prostorija HPD Gojzerice u Požegi,  unatoč lošem vremenu zaputili su se prema Velikoj i Sjevernoj strani Mališčaka.

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica ovog vikenda imalo je izlet na Ivačku glavu, te Zen klupicu na najvišem vrhu Papuka. Izlet je započeo okupljanjem kod prostorija HPD Gojzerice u Požegi,  unatoč lošem vremenu zaputili su se prema Velikoj i Sjevernoj strani Mališčaka.

Hrabrost se višestruko isplatila, te su pod vodstvom Ante Bošnjaka uživali u jesenskim čarima Papuka. Po dolasku na Zen klupicu uživali su u pogledu dok su se okrijepili slavonskim delicijama. Nakon prepričavanja raznoraznih planinarskih zgoda i nezgoda uputili su se prema Ivačkoj glavi.

„Po dolasku se vrijeme proljepšalo što smo iskoristili za fotografiranje prirode i nas. Na izletu smo se imali prilike družiti se s novim predsjednikom PD Klikuna Pleternica Krunoslavom Božićem. Povratak je bio u 14.00 sati, nakon prehodanih 15.6 km i uživanju u prekrasnoj prirodi Papuka. Vodič Ante Bošnjak na povratku se zahvalio svim sudionicima izleta.“ – prenosi Boro Jukić, pomoćni vodič izleta.