Društvo

Izborna skupština Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

08-12-2021 • 08:37
Rva
Izabrano je novo Predsjedništvo, Zapovjedništvo, Nadzorni odbor, Savjet vatrogasne mladeži.

Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije održala je redovitu izvještajno-izbornu Skupštinu na kojoj je birano novo rukovodstvo i tijela Zajednice. Zbog epidemioloških mjera i uputa Hrvatske vatrogasne zajednice, Predsjedništvo je donijelo odluku da se na Skupštinu pozovu samo članovi Skupštine, Požeško-slavonska županija i Služba civilne zaštite Požega koja je ujedno i Županijski vatrogasni operativni centar, a skupština je održana u Brestovcu.

Na sjednici su prihvaćena izvješća o radu, financiranju i nadzoru za 2020. godinu, te Rebalans financijskog plana za 2021., Financijski plan i Program rada za 2022. godinu. Razriješeno je dosadašnje rukovodstvo i članovi tijela te se pristupilo izboru za novo. Izabrano je novo Predsjedništvo, Zapovjedništvo, Nadzorni odbor, Savjet vatrogasne mladeži.

Za predsjednika Zajednice bilo je potrebno provesti sukladno Statutu i Poslovniku, izbor tajnim glasovanjem jer je bilo dva kandidata, predsjednik DVD-a Pleternica Dragutin Žnidarec i predsjednik DVD-a Jakšić Ivan Baša. Nakon provedenih izbora i glasanja, za predsjednika je izabran Dragutin Žnidarec, za zamjenika Ilija Turković st. i pročelnika Marko Ašenbrener.

Izbor za županijskog vatrogasnog zapovjednika će se provesti u postupku koje će pokrenuti novo Predsjedništvo Zajednice. Dugogodišnjem pročelniku i predsjedniku Zajednice Željku Petroviću je odlukom Skupštine dodijeljen status počasnog predsjednika Zajednice.

 Željko Petrović je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice uručio Vatrogasnu spomenicu za 70 godina aktivnog rada u vatrogasnoj organizaciju počasnom predsjedniku Zajednice Stjepanu Pavličeku. Novoizabrani predsjednik je uručio vatrogasna priznanja (vatrogasni kipić) vatrogasnim dužnosnicima, članovima tijela kojima s ovom Skupštinom prestaje mandat u radu rukovodstva i tijela Zajednice.

Skupštini je nazočila županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i voditelj Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac koji su se na kraju obratili članovima Skupštine.