Društvo

Humanitarni božićni sajam osnovne škole Antuna Kanižlića

16-12-2021 • 10:21
Tena Protić
Učenici i nastavnici osnovne škole Antuna Kanižlića s veseljem su, nakon dvije godine, organizirali humanitarni Božićni sajam.

Učenici i nastavnici osnovne škole Antuna Kanižlića s veseljem su, nakon dvije godine, organizirali humanitarni Božićni sajam. Učenici su na radionicama pripremili unikatne božićne ukrase, drvene igračke, s mamama i bakama i ukusne kolačiće, a sve kako bi pomogli djeci naše Škole u odlasku na terenske nastave i izlete.

Dobrodošlicu svima je poželio zbor učiteljica škole s prikladnim božićnim pjesmama, a nakon toga se svima obratila nastavnica i voditeljica humanitarnog sajma Renata Marinić.

„U ovo predbožićno vrijeme, ozračeni pravim blagdanskim duhom, odlučili smo zajedno s našim učenicima organizirati naš tradicionalni humanitarni božićni sajam, kojim pomažemo našim učenicima slabijeg imovinskog stanja. Radost, zabavu i druženje trebamo ponovo vratiti u naš život, ustrojnim nastojanjem da ostvarimo želju i organiziramo ovaj sajam, uspjeli smo pokazati da i u ovim teškim vremenima, volja za pomoći drugima nije nestala.“

„Ponosni smo na naše učenike, koji od najmlađe dobi stječu osjećaj za pomoć onima koji možda nemaju sve ono što bi im njihovo okruženje trebalo pružiti. Potičemo njihovu empatiju i humanost, a ujedno razvijamo i poduzetništvo koje kao odgojnu vrijednost ugrađujemo u rad naše učeničke Zadruge koja je organizator ovog sajma.“ – rekla je Renata Marinić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević također se obratio prisutnima i otvorio humanitarni sajam.

„Čestitam vam na ovom prekrasnom božićnom sajmu, uistinu kad čovjek vidi ovoliko cike, vedrine, osmijeha, nekako toplo dođe oko srca. A kad je pri tome svjestan da vi sve ovo radite da biste pomogli svojim mlađim prijateljima, koji baš ne mogu sve svoje božićne želje ostvariti. Obišao sam štandove i vidio što ste sve zajedno pripremili, čestitam vam na trudu i želim vam puno sreće u idućoj godini i da vam se ostvare sve božićne želje!“. – rekao je zamjenik gradonačelnika Miličević.