Gospodarstvo

Gospodarski predstavnici veleposlanstava i trgovačkih ureda inozemnih diplomatskih misija posjetili Požeško-slavonsku županiju

13-12-2021 • 14:06
Rva
Požeško – slavonsku županiju danas su posjetili gospodarski predstavnici veleposlanstava i trgovačkih ureda inozemnih diplomatskih misija akreditiranih u Zagrebu

Požeško – slavonsku županiju danas su posjetili gospodarski predstavnici veleposlanstava i trgovačkih ureda inozemnih diplomatskih misija akreditiranih u Zagrebu. Program je započeo susretom s predstavnicima Požeško – slavonske županije i Grada Požege gdje su predstavljeni gospodarski potencijali i razvojni projekti, kao i mogućnosti institucionalne podrške investitorima.

U ime organizatora, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, okupljenima se obratila Rina Eterović Goreta, načelnica Sektora za gospodarske odnose.

– U okviru naše gospodarske diplomacije imamo projekt gdje godišnje vodimo predstavnike stranih veleposlanstava koji se akreditirani u RH. To su uglavnom gospodarski savjetnici koji se bave gospodarskim odnosima s RH i mi im prezentiramo potencijale naših županija, od njihovih potencijala i investicijskim projekata do raznih oblika gospodarske suradnje. – kazala je Eterović Goreta.

U ime Požeško – slavonske županije dobrodošlicu gostima poželio je zamjenik županice Ferdinand Troha, dok se u ime Grada Požege prigodnim riječima obratio gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić. Susret je nastavljen obilaskom požeških tvrtki Spin Valis, Plamen i Color Emajl te Kutjeva d.d. i Vinarije Galić. (Grad Požega)