Politika

[FOTO] Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Velika

27-08-2021 • 00:00
Rva

Velika ove godine nizom aktivnosti i manifestacija obilježava Dan općine

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Velika ove godine nizom aktivnosti i manifestacija obilježava Dan općine

Velika ove godine nizom aktivnosti i manifestacija obilježava Dan općine. U sklopu obilježavanja, danas je, uoči blagdana nebeskog zaštitnika sv. Augustina, u Domu DVD-a Velika održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Velika, na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnima.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Anamarija Sikirić, nakon čega je općinski načelnik Robert Hofman podsjetio na projekte koji su dovršeni u proteklih godinu dana na području općine Velika, među kojima je i Spomen trg hrvatskih branitelja u Velikoj, čije je svečano otvorenje bilo prije sjednice.

Očekuje se da će do kraja godine biti dovršen i Turističko-informativni centar, a konačno i projekt aglomeracije Požega, koji jednim dijelom obuhvaća područje općine Velike. Pred Velikom tek predstoji veliki projekt aglomeracije Kutjevo-Velika, čija bi realizacija mogla također započeti do kraja ove godine. U proteklom razdoblju isplatiti su preko 60 stipendija učenicima i studentima, povećali naknade za novorođenčad, te isplatili potpore gospodarstvenicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u iznosu od preko 250 tisuća kuna.

Za naredno razdoblje kao fokus stavili su si kreiranje poduzetničke zone na južnom ulazu u naselje Velika, gdje su unutarnji i vanjski prostori iznajmljeni ili prodani putem javnog natječaja, a slijedi uređenje zgrade nekadašnjeg pogona Orljave. Plan je da se Općina nakon uređenja vrati u stari prostor, a da sportski stadion, gdje se danas nalazi Općina, vrati u funkciju sporta. U planu je i još jedno proširenje vrtića te rekonstrukcija starog, za što su već odobrena sredstva za sufinanciranje.

Prigodnim riječima na današnjoj sjednici obratili su se Melita Mulić – savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo, zatim Sandra Herman – državna tajnica Ministarstva turizma i sporta, Ivan Vidiš – državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, požeško-slavonska županica Antonija Jozić te općinski načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević u ime gradonačelnika i načelnika s područja Požeško-slavonske županije.

Ove godine javna priznanja su u povodu Dana općine zaslužili poduzetnik Ivanko Zeba, tvrtka Vinota d.o.o. za koju je priznanje preuzela vlasnica Nikolina Šutalo, zatim dugogodišnji sportski djelatnik Đuro Legac, Planinarsko društvo Mališćak iz Velike, učenica Katarina Sliško, te general Mladen Markač.

Na kraju sjednice današnjim uvaženim gošćama cvijećem se na dolasku zahvalio načelnik Hofman.