Sport

[FOTO] OPH u motocrossu: Pobjeda Mateja Jaroša

17-10-2021 • 00:00
Rva

Na stazi Villare u Požegi uz dobre vremenske uvjete vožena je odlučujuća utrka motocross sezone

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Na stazi Villare u Požegi uz dobre vremenske uvjete vožena je odlučujuća utrka motocross sezone

Na stazi Villare u Požegi uz dobre vremenske uvjete vožena je odlučujuća utrka motocross sezone. Sudjelovalo je 77 vozača, najviše od svih utrka ove sezone, među kojima je bilo i nekoliko natjecatelja iz Slovenije.

Riječi dobrodošlice uputili su zamjenik županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević, koji je utrku otvorio.

Ove godine organizator utrke na stazi Villare, Moto klub Požega Promet, imao je četiri natjecatelja.

U najjačoj klasi MX Open Matej Jaroš ostvario je pobjede u obje vožnje, no to mu nije bilo dovoljno za osvajanje naslova prvaka, već je sezonu završio na drugom mjestu. U ukupnom poretku sezone ima isti broj bodova kao i prvak Luka Crnković, no ostvario je pobjedu manje ove sezone, što je bilo presudno.

Zapažen rezultat ostvarila je Enola Šamu, pobjedom u klasi MX85 žene, te šestim mjestom u ukupnom poretku dana iste klase. U klasi MX2 Kristian Jakopec bio je šesti, a u klasi B 250 je Dejan Milinović zauzeo sedmo mjesto.

Plan je bio da na utrci nastupi i Leo Pandžić, no ozlijedio je ruku dan prije na cross country utrci Zlatni lug. Tako je u poretku klubova kod seniora MK Požega Promet sa samo dva vozača osvojio treće mjesto.