Kultura

[FOTO] Duhovnim koncertom sestara Halužan uveličana proslava Devetnice Gospi od Suza

29-08-2021 • 00:00
Rva

Povodom Devetnice Gospi o Suza u školskoj sportskoj dvorani u Pleternici je u nedjelju održan koncert duhovne glazbe u izvedbi sestara Halužan i uz pratnju njihovih prijatelja ZGroove banda

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Povodom Devetnice Gospi o Suza u školskoj sportskoj dvorani u Pleternici je u nedjelju održan koncert duhovne glazbe u izvedbi sestara Halužan i uz pratnju njihovih prijatelja ZGroove banda

Povodom Devetnice Gospi o Suza u školskoj sportskoj dvorani u Pleternici je u nedjelju održan koncert duhovne glazbe u izvedbi sestara Halužan i uz pratnju njihovih prijatelja ZGroove banda.

Magdalena, Katarina i Klara, rođene Zagrepčanke, već duže vrijeme žive u Koprivnici, a glazbom se bave otkad znaju za sebe.

–  Kao mlade smo se uključile u krugove koji se bave kršćanskim načinom života. Imamo posebnu povezanost i to se čuje na našim nastupima. Od malih nogu skupa radimo, što je popraćeno prihvaćanjem i življenjem srži kršćanskog načina življenja, a pjevanja je samo „šlag na tortu“. – rekla nam je Magdalena.

Publici su se predstavile nekim svojim pjesmama i poznatim duhovnim skladbama poput Prva ljubav te zove, Milost, Gospode trebam Te, Tu sam da Te slavim, Hosana, Velik si i druge.

Do kraja Devetnice preostala su dva dana. U ponedjeljak 30. kolovoza, kao i prethodnih dana, sveta misa je od 19 sati. Posljednjeg dana Devetnice Gospi od Suza u utorak 31. kolovoza, u 10 sati je sveta misa za bolesnike, redovna misa je u 16 sati, dok je od 19 sati središnje euharistijsko slavlje koje predvodi požeški biskup Antun Škvorčević, uz zavjetnu procesiju s likom Gospe od Suza.