Kultura

Dramski studio Gradskog kazališta Požega kreće s radom

27-09-2021 • 00:00
Rva

Nakon godinu i pol prisilne stanke zbog epidemije virusa COVID-19, početkom listopada ponovno s radom kreću sva tri dramska studija Gradskog kazališta Požega

RVA/Grad Požega

Nakon godinu i pol prisilne stanke zbog epidemije virusa COVID-19, početkom listopada ponovno s radom kreću sva tri dramska studija Gradskog kazališta Požega.

Proteklih mjeseci održano je nekoliko vikend-radionica za mlade glumce, a sada je prilika da se kazalištu priključe svi ostali koji imaju želje, volje i htijenja okušati se na kazališnim daskama. To mogu i mladi i „stari” jer su dramski studiji već tradicionalno organizirani za sve dobne skupine: Mala škola kazališta (MŠK) za osnovce, SKAD za srednjoškolce te Kazališna amaterska družina (KAD) za sve ostale. Možda će nekima biti poticaj i činjenica da je većina danas aktivnih „požeških” glumaca prošla bar jedan od naših dramskih studija da bi sada bili glumci u „Gavelli”, ZKM-u, „Komediji”…, a trenutno su četiri i bivša polaznika SKAD-a studenti zagrebačke i osječke Dramske akademije, poručuju iz Gradskog kazališta Požega.

Prva okupljanja u dvorani Gradskog kazališta Požega bit će:

2. listopad (subota) SKAD u 18 sati

4. listopad (ponedjeljak) Mala škola kazališta u 18 sati

5. listopad (utorak) Kazališna amaterska družina u 18 sati