Društvo

Dodjela nagrada učenicima za uspjeh na državnim natjecanjima

13-12-2021 • 15:04
Tena Protić
Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, Požeško-slavonska županija nagradila je učenike i mentore osnovnih i srednjih škola, koji su uspješni sudionici državnih natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, Požeško-slavonska županija nagradila je učenike i mentore osnovnih i srednjih škola, koji su uspješni sudionici državnih natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021. Dodjela priznanja održana je u Koncertnoj dvorani Glazbene škole u Požegi, a svim prisutnima se obratio zamjenik županice Ferdinand Troha.

„Kažu da je izvrsnost ta koja osigurava progres, a vi ste, kako je rečeno, ono najbolje što imamo u našoj županiji, što smo kroz obrazovni sustav postigli. Zahvaljujem prije svega mentorima, profesorima, ali i vama učenicima, te čestitam na vašem postignuću.“

„Obzirom da smo u predblagdanskom ozračju, koristim priliku da vama i vašim obiteljima zaželim čestit Božić, da ga provedete sa svojim najbližima, te da imate uspješnu narednu godinu, da postignete sve što ste si zaželjeli.“ – rekao je dožupan Troha.

Također se obratio i ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević, koji se zahvalio u ime nagrađenih.

„Zahvaljujem se prvenstveno našem osnivaču na lijepim nagradama i priznanju koje  su uručili našim najuspješnijim učenicima. Naravno zahvala i čestitke svim nastavnicima i njihovim učenicima, mi ovdje najbolje znamo koliko je truda potrebno da bi se mogao pripremiti program za natjecanje i osvojiti ovakve nagrade.”

“Velika su odricanja, stoga niste tu bez razloga, puno ste truda uložili, puno slobodnog vremena potrošili za učenje da bi danas bili tu s nama. Drago mi je da se ova svečanost održava u našoj Koncertnoj dvorani, da iskoristimo lijep prostor u našem gradu.“  – rekao je ravnatelj Kovačević.

Nagrađeni učenici osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije su:

Osnovna škola Julija Kempfa Požega – Nika Trupinić, osvojila 1.mjesto na državnom natjecanju iz Likovnog, mentor Ninoslav Priović.

Osnovna škola Dobriše Cesarića Požega –  Laura Pavičić, osvojila je 3.mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika, mentorica Kristina Pavličević.

Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac – Dora Klarić, LiDraNo, mentorica Dijana Zivković Rožić.

Osnovna škola Lipik – Antonija Haramija, LiDraNo, mentorica Ana Knezević.

Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin – učenice Lana Knaus i Lorena Grgurić sudjelovale su na državnoj smotri učeničkih zadruga, mentorica Biljana Bošnjak.

Katolička osnovna škola Požega – Matej Mirković, LiDraNo, mentor Vjekoslav Marić. Učenice Margareta Jakobović i Hana Škorvaga sudjelovale su na državnoj smotri učeničkih zadruga, mentorica Žana Kajinić.

Osnovna škola braće Radića Pakrac – učenice Iva Saratlija i Iva Bukovac sudjelovale su na državnoj smotri učeničkih zadruga, mentorica Martina Matić.

Glazbena škola Požega –  Luka Žiberna i Anamarija Barišiću solo pjevanju osvojili 2. Nagradu, mentorica Ana Ticl. Anamarija Ralašić, u sviranju klavira osvojila je 1. Nagradu, mentorica Marija Milinković. Rahela Rasić i Antea Glavaš u sviranju tambure osvojile su 1. Nagradu, mentor Valentin Petranović. Lana Cevapović, osvojila 1. nagradu u sviranju tambure,mentor Antun Adzić. Dominik Gasparović osvojio je 3.nagradu, a Marin Jurić 2. Nagradu u sviranju tambure, mentor Marijan Paurić. Nikola Vilus, osvojio je 1.nagradu u sviranju tambure, mentor Dominik Škrabal. David Ralašić osvojio je 1.nagradu u sviranju tambure, mentor Ivan Karadža.

Nagrađeni učenici srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije su:

Srednja škola Pakrac – Nina Babojelić, LIDRANO, monolog, mentorica Tanja Španjić.

Obrtnička škola Požega – Karlo Cenin i Matej Solanski, osvojili su na državnom natjecanju zidara 1.mjesto, mentor Dalibor Adžaga. Tihana Josipović koja se obrazuje za modnog tehničara u kategoriji modnog dizajna i tehnologije osvojila je 1. mjesto, mentorica Vesna Dumančić. Anita Kovačević uz mentorstvo Katice Ošust, kao krojačica, izradila je modni proizvod i osvojila 2. mjesto .

Katolička gimnazija – Antonio Bebek i Lea Majski , LiDraNo, radijska emisija, mentor Miroslav Paulić.

Tehnička škola Požega – Marko Sigurnjak , 2. mjesto iz automehatronike, natjecanje Worldskills Croatia, mentor Tomislav Olšak.

Gimnazija Požega – Lana Radošić, 1.mjesto iz hrvatskog jezika, mentorica Ana Reiner. Bianca Gerbec, sudjelovala na LiDraNu, mentorica Duška Galić.

Ekonomska škola Požega – Ivana Brkić, na natjecanju iz talijanskog jezika osvojila 3.mjesto, mentorica Ivana Kovačević.

Glazbena škola Požega – Ema Kovačević i Hana Knežević, osvojile su 1. Nagradu u sviranju glasovirskog dua, i osvojile Oskar znanja, mentorica Matea Šeremet. Hana Knežević, Borna Franić i Danijela Grejza osvojili su 2. nagradu kao trio, mentorica Mate Šeremet. Rebeka Labud, Jana Mustapić i Mihael Ferčec osvojili su 2. nagradu kao trio, mentorica Lucija Zovko Čevapović.  Fran Matić, Monika Mijoković i Klara Filić osvojili su 2. nagradu trio, mentorica Kristina Banovac. Laura Vinceri Jakov Gitt osvojili su 2. nagradu kao duo, mentor Ivan Luladžić.

Učenici Glazbene škole Požega izveli su par svojih glazbenih točaka, a mješoviti zbog izveo je Himnu na početku svečanosti.