Društvo

Dani okusa hrvatske tradicije na 7 lokacija

16-11-2021 • 07:28
Rva
U Danima okusa hrvatske tradicije u Požeško-slavonskoj županiji sudjeluje 7 ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije

15. studenog započeli su nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije, koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Ljubitelji dobre hrane tako će u narednih 14 dana u 108 ugostiteljskih objekata moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama već od 75 kuna po meniju, odnosno po 95 kn, 125 kn ili 195 kn.

U Danima okusa hrvatske tradicije u Požeško-slavonskoj županiji sudjeluje 7 ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije, a to su Restoran i prenoćište Grgin dol, Buffet Čiča Mata, Restoran Klas, Schön Blick, Krčma Stari Fenjeri, Hotel Villa Stanišić i Krčma Zlatni lug.

Nacionalna i lokalna gastronomija važan su dio identiteta zemlje, odnosno pojedinog područja. S obzirom na primarni proizvod i razlog dolaska turista, upravo je gastronomija uz vinsku ponudu najbolja pozivnica za istraživanje Požeško-slavonske županije.

Iz tog razloga TZ Požeško-slavonske županije provela je projekt 2015.g i uvela standard Okusi tradicije Zlatne Slavonije na području županije, te ga svake godine nadograđuje.

Za sve posjetitelje naše županije i stanovnike koji ovdje žive ovo je prilika da kušaju tradicionalna jela u tri slijeda u 7 ugostiteljskih objekata koji su nositelji standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije.

Više na linku Visitslavonia.hr