Crna kronika

Četiri prometne nesreće na području Požeštine

16-12-2021 • 09:06
Rva
Dogodile su se četiri prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Dogodile su se četiri prometne nesreće

U srijedu 15. prosinca 2021. oko 8.35 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika i udario u drvo lipe, nakon čega je udario u betonski temelj stupa javne rasvjete u vlasništvu Grada Požege. 21-godišnjaku je na mjestu događaja uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Pavla Radića, te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Sokolovoj ulici i u Pleternici na Trgu hrvatskih branitelja.

Ugrožavali promet, recidivisti oduzeto vozilo

U srijedu 15. prosinca 2021. u mjestu Filipovac u Lipičkoj ulici, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „BMW“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,01 promil upravljao 50-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 50-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 19.35 sati u Požegi u Ulici sv. Roka, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Daewoo“, požeških registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola od 2,18 promila upravljao 61-godišnjak. Budući da je 61-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je oduzeto i vozilo kojim je počinio prekršaj.

I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja-manje tragedija” 

U srijedu 15. prosinca 2021. u šumskom dijelu u blizini mjesta Gornji Vrhovci pronađeno je topničko zrno za koje je utvrđeno da je zaostalo iz Domovinskog rata i koje je na mjestu pronalaska uništio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Prijavio prijevaru

Policijskim službenicima je prijavio 55-godišnjak s područja Velike da ga je u razdoblju od ožujka do studenoga 2021. nepoznata osoba nagovorila na investiranje u kriptovalute putem web platforme te je u više navrata uplatio novčani iznos nakon čega mu se nepoznata osoba više ne javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

U prometnoj nesreći ozlijeđene četiri osobe

U utorak 14. prosinca 2021. oko 13:15 sati u mjestu Završje u Ulici Zvonka Brkića, 20-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, prešao je vozilom u suprotnu prometnu traku i udario u bočnu stranu osobnog automobila marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 41-godišnjak. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 51-godišnji putnik iz Renaulta, dok su 41-godišnji vozač i 43-godišnji putnik lakše, kao i 20-godišnji vozač Mercedesa protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.