Društvo

Čarolija „Ninine čarobne Shhhume“ započinje u ponedjeljak

03-12-2021 • 14:50
Slavenko Čuljak
Možemo sa sigurnošću reći da je riječ o najopsežnijem adventskom programu u Hrvatskoj istočno od Zagreba

Već prvi prvom spomenu prije nekoliko tjedana adventski program „Ninina čarobna Shhhuma“ u Velikoj izazvao je izniman interes stanovnika cijele Požeško-slavonske županije, ali i kontinentalne Hrvatske. Iako se na uređenju još pomno radi, iz viđenoga slobodno možemo reći da je riječ o najopsežnijem adventskom programu u Hrvatskoj istočno od Zagreba.

Događaj je to od iznimne važnosti i za Općinu Velika te Turističku zajednicu Zlatni Papuk, generalne pokrovitelje programa, kao i za Turističku zajednicu Požeško-slavonske županije kao medijskog pokrovitelja.

Općinski načelnik Robert Hofman pozvao je sumještane i stanovnike županije da se pridruže adventu u narednih mjesec dana, zahvalivši obitelji Gorana Šutala na dobroj suradnji.

Otvorenje „Ninine čarobne Shhhume“ je u ponedjeljak 6. prosinca, na sv. Nikolu, no već prošlu nedjelju zapaljenja je prva adventska svijeća, dok će u nedjelju 5. prosinca od 17 sati biti zapaljena druga adventska svijeća na ulazu u Aquapark Shhuma uz misu i prigodni program.

U ponedjeljak program započinje u 16 sati uz crkveni zbor, od 17 sati je nastup Požeških mažoretkinja te puštanje lampiona u nebo, slijedi nastup Veličkih mažoretkinja i Glazbene škole Požega, dok je u 18:30 sati službeno otvorenje klizališta uz plesni program na klizaljkama.

Posjetitelje će od idućeg tjedna dočekati više od dvadeset kućica s ugostiteljskom i trgovačkom ponudom, sanjkalište na tubama i dvije vučnice na preko 10.000 m2, klizalište od 240m2 te svakodnevni zabavni program za djecu i odrasle. Ulaz u prostor Aquaparka se ne naplaćuje, dok je cijena klizališta pristupačnih 10 kuna za pola sata i 5 kuna za najam klizaljki. Rad sanjkališta ovisi o temperaturama, o čemu će informacije ažurirati na web stranicama Aquaparka Shhhuma i društvenim mrežama, gdje se može pogledati i detaljan program po danima. Nešto od programu rekla je Tihana Šutalo ispred organizatora.

„Zaista smo se trudili pri stvaranju programa adventa misliti na sve, da svatko pronađe nešto za sebe, bude zadovoljan posjetom, da nam dođe opet i priča dalje, da se stvori pozitivna blagdana atmosfera koju ćemo s godinama nadograđivati.“, rekla je.

Osim raznolikog programa u gastronomskoj ponudi će biti slasne božićne delicije, od onih klasičnih poput kobasica i bunceka sa zeljem, kuhanog vina i čaja, do germknedli, raznih palačinki, burgera, kuhanog gina i zimskih koktela.

Tihana Šutalo je istaknula veliki doček Nove godine 31. prosinca u podne s puštanjem balona u nebo te nastupe Cecilije i Libreto banda.

Turistička zajednica Zlatni Papuk će imati tri kućice, najavio je direktor Tomislav Galić, s proizvodima i vinima  s područja općina Velika, Kaptol, Jakšić i Brestovac. Osim „Ninine čarobne Shhhume“, TZ Zlatni Papuk podrška je i organizaciji dočeka sv. Nikole u Jakšiću sutra od 16 sati, Božićnog sajma u Kaptolu “Kaptolski zvonci” od 16. do 19. prosinca, te u Brestovcu gdje će 18. prosinca biti održan Božićni koncert KUD-a “Berda” Brestovac na otvorenom.