Sport

Čak dvije utrke za kraj sezone: Požeški motociklistički vikend

13-10-2021 • 00:00
Rva

Požega je motociklistički centar Hrvatske

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Požega je motociklistički centar Hrvatske

Požega je motociklistički centar Hrvatske. Osim što uz Grobnik imamo jedinu pravu kružnu stazu u Hrvatskoj, na kojoj je ove sezone voženo čak četiri od ukupno deset utrka Prvenstva Hrvatske, za vikend nas očekuju još dvije motociklističke discipline – motocross i po prvi puta cross country utrka.

Organizatore je danas u Gradskoj kući ugostio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, izrazivši ponos što je Požega već dva desetljeća domaćin motocross Prvenstva Hrvatske, najavivši da će organizaciju same utrke Grad financijski i logistički podržati.

Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba Požega Promet, organizatora utrka, podsjetio je na to da je tadašnje Ministarstvo državne imovine vlasništvo nad motocross stazom prenijelo na Grad Požegu, a Grad ju je na upravljanje predao klubu. U nedjelju 17. listopada je na Villarama posljednja utrka motocross sezone, odlučuju se prvaci, a Zlatko Jaroš vjeruje da će staza biti spremna za utrku, nakon velikih oborina prošlih dana.

Dan prije, u subotu 16. listopada, po prvi puta se kod nas vozi cross country utrka prvenstva Hrvatske. U ovu zahtjevnu priču ušla je obitelj Pandžić, koja je kružnu stazu dužine 7,5 kilometara uredila na imanju u Emovačkom Lugu. Leo Pandžić, organizator i sam natjecatelj u ovoj disciplini, pojašnjava da se ovim sportom bavi i dosta amatera, pa se ovo premijerno izdanje očekuje preko pedeset vozača.

Leo Pandžić vodeći je u kategoriji Silver cross country prvenstva, dok je Matej Jaroš vodeći u najjačoj Gold kategoriji. Matej Jaroš i Leo Pandžić nastupit će i na nedjeljnom motocrossu, uz napomenu da je Matej Jaroš još uvijek u igri na osvajanje naslova prvaka Hrvatske.

Utrke i u subotu i nedjelju kreću oko 11 sati, ulaz je besplatan, a posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda.