Scena

Čak 5 manifestacija proteklog vikenda: “Imamo odlične udruge i super programe koji se aktivno provode”

14-09-2021 • 00:00
Rva

Čak pet manifestacija održano je u proteklom vikendu na području Pleternice

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Čak pet manifestacija održano je u proteklom vikendu na području Pleternice

Čak pet manifestacija održano je u proteklom vikendu na području Pleternice. Tako je na pomoćnim terenima NK Slavije održan nogometni kamp, na aerodromu Pleternica popularna Zmajada, Mjesni odbor u Požeškoj Koprivnici je organizirao Križni put, deveti po redu, a Bzenica je ponovno ugostila najbolje u Hrvatskoj u lovnom streljaštvu gdje je bio organiziran i sajam lokalnih proizvoda.

– Kao i do sada nastavit ćemo sudjelovati u svim aktivnostima koje naše udruge provode, svjesni smo koliko truda je potrebno da se na volonterskoj razini organizira neka manifestacija stoga stojimo i financijski i infrastrukturno iza svakoga od njih. Volonterizam naših stanovnika je bogatstvo kojim se dičimo i potičem sve koji žele da se uključe u jednu od naših mnogobrojnih udruga. – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

A udruga je uistinu puno, od vatrogasaca, planinara, kulturno umjetničkih društava, udruga za razvoj te djecu i mlade, pa sve do ribiča, lovaca i sportskih klubova. Ukupno preko 60 njih aktivno djeluje na području Pleternice. – Nisu oni samo organizatori manifestacija, već svojim djelovanjem pružaju svoj djeci širok spektar novih znanja i vještina, nadam se kako će ovim žarom nastaviti i dalje, a Grad će ih u tome putu pratiti – poručuje Šarić.