Društvo

Božićni sajam u Bećarskom šoru

18-12-2021 • 12:18
Tena Protić
Tradicionalni Božićni sajam u Pleternici održan je i ove godine, no za razliku od prošle, nalazi se u Bećarskom šoru.

Tradicionalni Božićni sajam u Pleternici održan je i ove godine, no za razliku od prošle, nalazi se u Bećarskom šoru. OPG-ovci, domaće udruge i škole, okupili su se u šoru, te izložili svoje proizvode u bogatoj ponudi od suvenira, do ukrasa i raznih prehrambenih proizvoda kao što su med, ali i razni domaći začini. Gradonačelnica Marija Šarić rekla je više o samoj organizaciji i aktivnostima koje nas očekuju na adventu u Pleternici.

„Ove godine sajam smo organizirali u Bećarskom šoru, kako bi dodatno ponudili one proizvode koje nudimo svaki vikend, a to su hrana i piće, našim izlagačima i našim posjetiteljima. Božićni sajam je u uvodu današnjeg programa adventa, koji kreće u 17 sati sa svirkom tamburaša, a imamo jedno posebno iznenađenje, naime doći će naš mali supertalent koji će otpjevati nekoliko pjesama u Bećarskom šoru.“ – rekla je gradonačelnica.

„Pozivam sve da se pridruže danas, ali i sutra kad nakon predstave i paljenja svijeće imamo prikaz živih jaslica, te po prvi puta koncert Zbora mladih Župe Pleternica.“ – dodala je gradonačelnica Šarić.

Uprizorenje živih jaslica bit će u gradskom parku s početkom u 17:30, a u 19 sati održat će se koncert „Isus je Božić“ Zbora mladih „Lacrime“ Župe Pleternica.