Kultura

AUREA FEST POŽEGA 2021. – Požeške dobre vibracije za kraj ljeta!

30-06-2021 • 00:00
Rva

Posljednji vikend u kolovozu i ove je godine rezerviran za Aurea Fest Požega. Još uvijek u pandemijskim okolnostima festival se planira kroz tri dana, od 27. do 29. kolovoza

Content photo Content photo Content photo Content photo

Posljednji vikend u kolovozu i ove je godine rezerviran za Aurea Fest Požega. Još uvijek u pandemijskim okolnostima festival se planira kroz tri dana, od 27. do 29. kolovoza

Posljednji vikend u kolovozu i ove je godine rezerviran za Aurea Fest Požega. Još uvijek u pandemijskim okolnostima festival se planira kroz tri dana, od 27. do 29. kolovoza, uz prilagođen program.

Pokrovitelj festivala je Grad Požega, a zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević zahvalio se organizatorima te odao priznanje kao entuzijastima, za intenzivan rad u pripremi festivala u iznimno neizvjesnim uvjetima pandemije, kako bi s jedne strane zadržali visoku razinu kvalitete, ali i bili u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i Požega ostala sigurna destinacija.

Direktor festivala Ivan Bunjevac najavio je da festival i ove godine ostaje trodnevna manifestacija, te da će tradicionalno započeti u petak 27. kolovoza povorkom i Festivalom običaja i kulturne baštine, s nastupom KUD-ova i izborom najgizdavije Šokice, dok će dan završiti tamburaškim koncertom.

Drugi dan festivala je 28. kolovoza i Aurea Jazz Fest. Prodirektor jazz festivala Zvjezdan Marjanović najavio je izniman događaj, jer ove godine Big Band Požega slavi desetu obljetnicu. Ovaj ponajbolji amaterski big band u Hrvatskoj stvorio je dodanu vrijednost za grad Požegu, promičući ju u Hrvatskoj i regiji na najbolji mogući način. Big Band Požega održat će koncert uz gudački orkestar pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog te brojne goste, soliste i instrumentaliste. Večer završava koncertom Matije Cveka & The Funkensteinsa.

U nedjelju 29. kolovoza je središnji dio festivala, tradicionalne Zlatne žice Slavonije. I ove godine nastupit će eminentna imena tamburaške glazbe, najavio je prodirektor Krunoslav Dražić. Festivalskim orkestrom ravnat će maestro Antun Adžić, na temelju uspješne suradnje festivala s izvrsnom Glazbenom školom Požega. Na kraju Zlatnih žica Slavonije slijedi koncert Berde Banda.

Popis svih izvođača Zlatnih žica Slavonije možete pogledati OVDJE.

Umjetnički direktor festivala Damjan Pirović dodaje da će sva tri dana festivala pratiti Hrvatska radio televizija. U petak i subotu program će se snimati, dok su nedjeljne Zlatne žice Slavonije u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji i u programu Hrvatskoj radija.

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege i direktorica marketinga Aurea Festa Požega Silvija Podoljak na kraju je istaknula dugogodišnje partnerstvo sa zlatnim sponzorom Kutjevom d.d., te će sredinom kolovoza u prostoru vinarije biti održana i ceremonija punjenja festivalskog vina i predstavljen konačni program festivala.