Politika

Antonija Jozić: Preko 300 djelatnika škola ima obvezu testiranja, nadam se da će trošak ići iz državnog proračuna

16-11-2021 • 10:22
Slavenko Čuljak
Procijenjeni trošak testiranja do kraja godine je oko 600.000 kuna i temeljem važeće odluke trošak će snositi ustanove i zavodi

Od danas bez potvrde o cijepljenju ili negativnog testa na koronavirus djelatnici javnih, školskih, zdravstvenih i drugih ustanova ne mogu na svoja radna mjesta. Većini škola i mnogim ustanovama je osnivač Požeško-slavonska županija, na koju je pao trošak testiranja necijepljenih. O kojem broju je riječ, pitalo smo županicu Antoniju Jozić.

– Prema informacijama kojima raspolažem u sustavu osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija je preko 300 djelatnika koji imaju obvezu testiranja. U sustavu županijske uprave te ustanova i zavoda je još 30-ak djelatnika. Procijenjeni trošak testiranja do kraja godine je oko 600.000 kuna i temeljem važeće odluke trošak će snositi ustanove i zavodi. Nadam se da će se za osnovne i srednje škole taj iznos osigurati u državnom proračunu jer su ovo troškovi na koje nismo računali i koji uistinu znatno opterećuju ionako “slab” županijski proračun. – izjavila je županica Jozić za RVA.