Scena

Otvoren Advent u Požegi: Čarolija se skrila u Parku pod gradom

04-12-2023 • 07:35
Rva
Radosti nije nedostajalo, posebno se treba pohvaliti uređenje Adventa koje je prepuno lampica i malih detalja koji izmame osmjeh na lice svima koji dođu od Trga svete Terezije.

Požežani su sinoć u blagdanskom duhu otvorili Advent u Požegi, na novoj lokaciji Parka pod gradom te bivšeg atletskog stadiona gdje se ove godine smjestilo klizalište i bina za koncerte. Radosti nije nedostajalo, posebno se treba pohvaliti uređenje Adventa koje je prepuno lampica i malih detalja koji izmame osmjeh na lice svima koji dođu od Trga svete Terezije.

Nešto hladniju večer svi su zasigurno ugrijali toplim čajem, kuhanim vinom ili ginom koje se može pronaći na adventskim kućicama, a tu su naravno i nezaobilazne fritule te ostale blagdanske delicije. Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati do 7. siječnja 2024. godine temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa na novim, izvrsno odabranim lokacijama.

Turistička zajednica Grada Požege organizira i tradicionalni Božićni sajam koji će se održati od 21. do 23. prosinca na Trgu svete Terezije.

Uz adventsku ponudu u Parku pod gradom, otvoreno je i klizalište smješteno na bivšem atletskom stadionu. Klizalištem upravlja Požeški sportski savez te će biti organizirana i Škola klizanja koju će ove godine voditi profesorica Ilijana Lončar. Predviđeno je da klizalište radi do 7. siječnja 2024. godine, a cijena ulaznice iznosi 1,00 EUR.

Klizalište su i ove godine otvorile Požeške mažoretkinje, a svojim pjevanjem nas je oduševila mlada glazbenica Mia Raguž. U nastavku otvorenja nastupile su skupine Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar, a potom je atmosferu zagrijao Big Band Požega uz Brunu Oberan Bošković i Gorana Boškovića.

Advent u Požegi otvorio je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, a u prigodnim pozdravima pridružio mu se zamjenik županice Ferdinand Troha, uz prisutnost zamjenika gradonačelnika Borislava Miličevića te direktoricu Turističke zajednice Grada Požege Mirnu Šimunović Svoboda.

“Sve srdačno pozdravljam, prenosim pozdrave naše županice Antonije Jozić i prije svega, želim vam lijepe trenutke ovdje pod Starim gradom, ovdje na ovom klizalištu, na nekadašnjem atletskom stadionu. Vjerujem da će nas to ozračje u ovo najčarobnije vrijeme, vrijeme Božića uvesti kako nalaže i naša tradicija.” – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

“Čast mi je pozdraviti vas, drage Požežanke i Požežani, posebno najmlađi, dragi gosti večerašnjeg otvorenja Adventa kojim idemo ususret Božiću i novoj godini. Zahvaljujem Turističkoj zajednici Grada Požege i svima koji su sudjelovali i koji će sudjelovati u ovom programu. Zahvaljujem i svima vama koji ste večeras došli popratiti ovo otvorenje i pozivam vas da ovih mjesec dana budete aktivni sudionici ovog Adventa, da najmlađi nauče klizati, da se veselimo uz koncerte i zabavne sadržaje i da tako u zajedništvu i radosti dođemo do samog kraja godine.” – rekao je gradonačelnik Željko Glavić.

Program Adventa u Požegi može se pronaći ovdje