Crna kronika

Policija u Glazbenoj školi Požega – petnaest djelatnika ušlo bez pokazivanja potvrde

16-11-2021 • 11:09
Slavenko Čuljak
Odbili su pokazati potvrdu kao dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju nakon čega su ušli u prostorije škole, pa je pozvana policija

Čini se kako se u većini ustanova na području Požeško-slavonske županije nova odluka da bez potvrde o cijepljenju ili negativnog testa na koronavirus djelatnici javnih, školskih, zdravstvenih i drugih ustanova ne mogu na svoja radna mjesta zasad poštuje.

No ne i u Glazbenoj školi Požega, što je za RVA potvrdio ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

Petnaest zaposlenika Glazbene škole Požega jutros pri ulaz u školu odbilo je pokazati potvrdu kao dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju nakon čega su ušli u prostorije škole, unatoč upozorenju da na to nemaju pravo, a prema Odluci  o uvođenju posebne sigurnosne mjere obaveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društva i ustanova od dana 12. studenog 2021. godine.

Nakon toga pozvana je policija koja je o tom događaju napravila zapisnik. Nakon odlaska policije spomenuti zaposlenici su se razišli.

Ravnatelj Alen Kovačević izražava žaljenje zbog ovog događaja, no njegova je dužnost, kako kaže, osigurati da se Odluke provode jer je za njihovu provedbu i odgovoran.